logo winkelverlichtingspecialist
033 2464182 info@lichtstudiolx.nl

Voedsel & verlichting

HomeBlogsVoedsel & verlichting
product op de voorgrond met daarachter het vlees uitgelicht

Voedsel & verlichting

In de retail is een onderverdeling te maken in diverse vakgebieden. Kleding, voedsel, schoenen, witgoed, bloemen en meer. Elke branche zijn eigen specificaties. Met de winkelinrichting moet hier aandacht voor zijn. Een kledingwinkel zal niet de uitstraling van een bakker hebben en een slagerij niet van een schoenenzaak.

Anders verlichten met voedsel

Wat maakt voedsel anders en hoe kan je dat het best uitbuiten met verlichting? Door de lichtkleur aan te passen en de houdbaarheid te verlengen.

Duurzaamheid heeft o.a. te maken met afvalproductie. Zo weinig mogelijk afval produceren. Een bakkerij, slagerij of andere winkels in de voedselbranche heeft hier elke dag mee te maken. Hoe kan je dat reduceren?

Ledverlichting voor reductie afval

Ledverlichting bevat – in tegenstelling tot oudere lichttechnieken geen UV-straling. UV-straling zorgt ervoor dat het verouderingsproces versneld. Als voedsel met led verlicht wordt, kan het vaak een paar dagen langer mee.

Smakelijk eten!

Het eten in de vitrines moet er zo smakelijk mogelijk uitzien toch? Lichtkleur heeft daar een sterke invloed op. Vlees onder wit/geel licht ziet er toch net wat minder aantrekkelijk uit dan bij rood licht. Brood daarentegen heeft een frisse kleur nodig.

Foodmodules

De verlichtingsmarkt speelt hierop in. Er zijn speciale led foodmodules ontwikkeld om de voedselbranche verder te helpen. De led foodmodules van o.a. Philips geven net een andere lichtkleur, zodat het er nog smakelijker uitziet.

Geïnteresseerd in passende foodmodules voor uw zaak? Hieronder een paar voorbeelden of bel/mail ons gerust voor vragen!