logo winkelverlichtingspecialist
033 2464182 info@lichtstudiolx.nl

CATOOTJE KINDERSPUL

 

‘Even buiten de kleur checken’

Worden kleren weleens door klanten mee naar buiten genomen omdat er getwijfeld wordt aan de kleur? In een winkel is het van belang de klanten een correct beeld te geven van de betreffende producten die verkocht worden. Kleurechtheid is daarbij van groot belang, met name voor kleding. Tegelijkertijd is het belangrijk de sfeer te creëren die aansluit bij de doelgroep van de winkel.

In dit geval werd het belangrijk gevonden om een warme sfeer te hebben waarin ouders en kinderen zich prettig voelen, zodat ze de tijd nemen om alles te bekijken. Maar ook een plek waarin de kinderen even hun eigen gang kunnen gaan, zoals in de stoere boomhut. Deze twee belangrijke zaken zijn gecombineerd in de verlichting die wij hebben geleverd. Verlichting met een hoge kleurechtheid en een warme kleur voor de juiste sfeer.

Kleurechtheid

De kleurechtheid wordt gemeten in CRI (Color Rendering Index). De betreffende lichtbron wordt vergeleken met een referentielichtbron en krijgt een waarde tussen de 0 en 100. Om een juiste kleurweergave te hebben moet het minstens een CRI-waarde hebben van 80+. Een toelichting van diverse belangrijke begrippen in de wereld van verlichting – zoals Lumen, Lux en Kelvin – is hier te vinden.

Locatie:

Zwartsluis