logo winkelverlichtingspecialist
033 2464182 info@lichtstudiolx.nl

Lamp kapot

HomeBlogsLamp kapot
Lamp kapot tegen donkere achtergrond

Lamp kapot

Wat nu?

Wachten op meer die volgen of gelijk aan de slag om te vervangen? Als het vervangen wordt, dan blijven er nog keuzes over om uit te kiezen. Wordt het een aanbieding van de Lidl, de ledlamp van de Karwei of toch gelijk maar goed aanpakken?

Vervangen of laten zitten?

Allemaal keuzes die erbij komen kijken bij het vervangen van de verlichting. Want dat vervangen een goede optie is, staat vast. Waarom?

Verlichting is van groot belang in een winkel. Niet alleen voor functioneel licht, maar ook voor de uitstraling. In deze tijd van behoorlijke online concurrentie is het belangrijk om de winkel zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Bij u kunnen ze de bloemen in het echt bewonderen en daarom moeten de bloemen goed in het licht gezet worden. Een kapotte lamp doet afbreuk aan de uitstraling. Als eigenaar kan het soms niet eens opvallen, maar bij een ander valt het altijd op, zo ook bij de klant.

Vlees in de kledingwinkel?

Zoals genoemd is verlichting te koop bij veel verschillende bedrijven. Geld speelt altijd een rol voor een ondernemer, echter het voortbestaan van de ondernemer ook. Daarom is het belangrijk om een goed evenwicht te vinden tussen het beschikbare budget en de langetermijnvisie. Als een lamp gekocht wordt bij een supermarkt of bouwmarkt, zal deze niet zo lang meegaan en een minder goede uitstraling teweeg brengen. De beste producten worden gekocht bij de specialisten. Zoals het brood bij de bakker, bloemen bij de bloemist en het vlees bij de slager.

Bij het vervangen van verlichting spelen meer zaken een rol. Want wordt het alleen het vervangen van die ene lamp of is het beter om gelijk alle verlichting aan te pakken omdat ook een tweede lamp al begint te knipperen? Daarbij is het belangrijk om goed geadviseerd te worden. De nieuwe verlichting moet immers net zo goed of beter zijn dan de oude verlichting. Juiste lichtniveau, goede kleurtemperatuur en passend bij de winkeluitstraling.

Investeren om te besparen

Het mooie aan investeren in ledverlichting is dat het zichzelf terugverdiend. Niet door het gebruik van vage, ingewikkelde en indirecte rekenconstructies, maar duidelijk, transparant en zichtbaar: de energierekening gaat omlaag. Genoeg om de investering binnen een aantal jaren terug te verdienen.

In 2017 is het ook mogelijk om aanspraak te maken op subsidie bij het overgaan op ledverlichting. Lees hierover meer in dit bericht over subsidie.

Wilt u zich eerst meer inlezen over de begrippen in de verlichting en wat dit betekent voor de zakelijke markt? Hierover leest u meer in het document: led-hoe-en-watt.