logo winkelverlichtingspecialist
033 2464182 info@lichtstudiolx.nl
Buitenkant monumentaal gebouw in Zwartsluis met duurzame verlichting

Duurzame verlichting

Besparen met led

Een belangrijk thema voor ondernemers. Duurzaam in het kader van besparen van energie, beter voor het milieu en het langer meegaan van producten. Er zijn verschillende gebieden waarop hierin een slag geslagen kan worden. Zoals ook met de verlichting. Voor grote en kleinere ondernemers. Maar wat is precies duurzame verlichting?

Energiebesparing

Elke ondernemer maakt gebruik van verlichting. In de winkel, op kantoor, in het magazijn etc. De laatste jaren heeft de innovatie van verlichting niet stilgestaan. Met een van de nieuwste lichttechnieken is met led een nieuw tijdperk ontstaan. In de laatste jaren is led ook steeds verder ontwikkeld. Een energiebesparing tot 50% is te behalen t.o.v. gasontlading en zelf tot wel 70% of meer t.o.v. halogeen. Dat maakt duurzaam ondernemen interessant!

Levensduur

Led is naast het beperkte energieverbruik ook interessant in het kader van levensduur van de producten. Veel armaturen met geïntegreerd led hebben een levensduur van 50.000 uren. Dit betekent dat deze armaturen tot 4x langer meegaan dan gasontlading en tot wel 10x langer mee dan halogeen. Goed voor het milieu en de portemonnee. Want naast de directe energiebesparing, volgt ook een aanvullende besparing. Na het terugverdienen van de investering door besparen van energie, gaat het armatuur nog een bepaalde tijd mee, waardoor de stijgende lijn door blijft gaan!

Investeren in duurzame verlichting

Dat is een bewuste keus die gemaakt wordt. Want investeren gaat gepaard met geld en dat is er niet altijd genoeg, geld dat niet met elke investering in duurzaamheid terugverdiend kan worden. Dit geldt echter wel voor duurzame verlichting. Besparen op de maandelijkse energiekosten, aanschaf en installatie van vervangen van armaturen en aanvullend besparen door de lange levensduur van veel armaturen met geïntegreerd led. Ook nadat de investering terug is verdiend.

Kijk. Dat maakt investeren nog interessanter. Goed voor de maatschappij & goed voor de onderneming!