logo winkelverlichtingspecialist
033 2464182 info@lichtstudiolx.nl

5 Tips voor sfeerverlichting

In de horeca is het van groot belang de juiste sfeer te creëren. De sfeer waar u en de gast zich goed bij voelen. Veel aspecten in uw zaak zijn hier van invloed op, waaronder de verlichting. Belangrijk genoeg om hier aandacht aan te geven. Hieronder geven wij u 5 tips die u verder helpen met het kiezen van de juiste sfeerverlichting.

1. Maak het totaalplaatje af

Goede muziek. Vriendelijk personeel. Mooie inrichting. Lekker eten. En… de juiste verlichting. Dat maakt het beeld compleet. Want hoe goed de muziek ook is en vriendelijk het personeel. Als er met felle, koude verlichting wordt verlicht, zal een gast niet zo snel het ‘thuisgevoel’ ervaren. De verlichtingsmarkt breidt uit met als voordeel dat er veel keuze is. Voor elk wat wils en voor elke sfeer de juiste vormgeving en specificaties.

2. Creëer beleving door diverse soorten verlichting toe te passen

Geen enkele gast is hetzelfde. De ene komt alleen voor een kop koffie. Een tweetal komt om uitgebreid te eten. Weer een ander komt met een grote groep lekker borrelen. Toch willen ze allemaal dat behaaglijke gevoel krijgen en u wilt ze allemaal kunnen helpen. Met behulp van het interieur kunt u ze het gevoel te geven dat ze hun eigen plekje hebben in een groter geheel. Verlichting kan daar heel goed op inspelen door onderstaand toe te passen:

  • hoogteverschil creëren door combinatie hang- en wandlampen
  • verschillende soorten lampen te gebruiken per ruimte, zodat ze ieder een eigen kenmerk krijgen
  • voor de borrelruimte een lager lichtniveau gebruiken, dan boven een tafel waar een gast samen eet of leest

3. Kies voor besparen

Ledverlichting, wie heeft er inmiddels nog niet van gehoord? Maar alle voordelen over ledverlichting zijn helaas de wereld nog niet uit. Gelukkig komt hier verandering in. Steeds meer winkels en horecagelegenheden stappen over op led. Waarom? Het doet niet meer onder qua sfeer voor halogeen of gasontlading en – heel belangrijk punt voor ondernemers – door led kan je gaan besparen. Besparen op de energierekening. Een maandelijks terugkerende kostenpost die wat betreft het aandeel van de verlichting met 60-80% omlaag gebracht kan worden.

4. Ga voor kwaliteit

Verlichting is er in allerlei soorten en maten te vinden. Aan kwaliteit hangt echter een prijs. Daarom is het belangrijk om rekening te houden met een budget voor de verlichting. Laat u goed adviseren over de mogelijkheden en welk prijskaartje daar aan hangt. Er zijn in verschillende segmenten mooie oplossingen.

5. Vraag advies aan een verlichting specialist

Ieder vakgebied heeft z’n eigen specialist. Een zalm laat je niet roken door de installateur en een gast laat je op het gebied van wijn niet adviseren door iemand die nog nooit een slok geproefd heeft. Zo is het ook in de wereld van verlichting. Want de ene lamp is de ander niet. Of een lamp geschikt is, hangt van veel factoren af. Een klein greep: kleurtemperatuur, vormgeving, kleurechtheid, lumenoutput, levensduur etc.

Maar hoe weet je als leek of iemand een specialist is op een bepaald vakgebied? Door gevoel en verstand te combineren. Onze lichtspecialisten hebben in de afgelopen jaren meer dan 300 gelegenheden voorzien van advies en verlichting. Gevolg? Ze hebben kosten bespaard aan de achterkant (gesneden in de energierekening) en omzet verhoogd aan de voorkant (meer gasten aangetrokken).

Wij helpen u graag met uw vraagstukken. Geïnteresseerd in bedrijven die u zijn voorgegaan? Kijk voor projectfoto’s op de pagina Projecten.